Brantevik

Brantevik

Det lilla huset vid havet har utvändigt återfått sin ursprungliga karaktär efter en hårdhänt ombyggnad på 40-talet. Huset är litet, bara 50 m2 och takkupor samt tillbyggnader är inte tillåtna i den känsliga bymiljön. Ett nytt takfönster på vinden beviljades dock för att få in ljus till den nyinredda vinden. En ny dörr på ena gaveln binder ihop huset med det lilla gårdshuset där även tvättstugan samt gästrum med tillhörande WC / dusch är belägna. Mellan gårdshuset och bostadshuset bildades en härlig uteplats med havsutsikt och västerläge. Invändigt blev det en modern öppen planlösning där trappan och murstocken utgör ett nav mitt i huset kring vilket kommunikation och samvaro sker. Huset fick en helt  ny kontakt med trädgården, havet och utsikten.

Adress: Brantevik, Simrishamns kommun
Medverkande:
Mårten Hylta, Ulrika Bjartmar