Hönsahuset

Hönsahuset

Stampat jordgolv och hönsrede blev retreat
Man anländer till huset norrifrån, väl inne i huset får man genom en valvöppning i den bärande väggen kontakt med resten av byggnaden. Vidare ut genom fönsterdörrarna fortsätter blicken ut över fälten, havet och Bornholm. Allrummet som även innehåller matplats når man via köket. Här i allrummet sitter man trygg mot en murad hjärtvägg med utsikten framför sig. På natten: möjlighet att stänga dörrluckor mot mörkret och det oändliga utanför, tända brasan och kura ihop…. Ovanvåningen med sovrum och klädkammare, takfönster som ger rymd i det låga taket utan att förstöra taklandskapet och den enkla karaktären på huset. På en liten yta skulle många funktioner in, utblickarna var viktiga och entrén från baksidan en förutsättning. Därför blev flödet i det lilla huset avgörande för att tillgodose alla önskemål. Flöde runt, genom och omkring. Sammanflätat, men ändå åtskilt var målet samtidigt som det skulle ge en sinnlighet i rörelsen och upplevelse.

Adress: Gislöv, Simrishamns kommun
Medverkande: Mårten Hylta, Ulrika Bjartmar